onsdag 17 juni 2009

Viktkoll

Vår lilla Amanda har ju gått upp lite långsamt i vikt och vid tvåmånaderskontrollen hade hon bara gått upp 25 gram på tio dagar vilket givetvis är alldeles för lite. Med uppmaning att amma ofta skulle vi komma tillbaka en knapp vecka senare för ny invägning. Resultatet var tyvärr inte toppen. Vår BVC-sköterska bestämde sig för att vi skulle ta ett blodprov och komma tillbaka dagen därpå, helst med ett urinprov, för att träffa läkaren igen.
Amanda är ju som de flesta av er vet en väldigt pigg och glad liten tjej och med tanke på det har vi inte varit speciellt oroliga över den lite långsamma viktuppgången och alla kräkningar. Läkaren blev dock lite orolig och ringde en barnläkare på sjukhuset för att konsultera med resultatet att vi åkte till sjukhuset via barnakuten och blev inlagda för observation. De ville kolla så att all mat gått vidare från magsäcken innan det var dags för mat igen och kolla hur mycket mat hon fick i sig vid varje amningstillfälle. Jag tappade räkningen på hur många gånger Amanda vägdes under dygnet vi var på sjukhuset men när det var dags för rond på morgonen sa läkarna att vår goa lilla tjej är alldeles för frisk för att vara på sjukhus. Så skönt att höra även om vi inte varit speciellt oroliga. Vi fick åka hem på permission för att komma tillbaka ett par dagar senare för ny vägning.
Vågen pekade uppåt och Amanda fick en okej-stämpel i rumpan :) De konstaterade att hon helt enkelt går upp långsamt i vikt och att det inte är något hon far illa av.

1 kommentar:

Anna sa...

Nämen stackars lilla tjejen… Sjukhus, det var inte roligt. Samtidigt ska man ju bara vara glad att de tar det på allvar och verkligen vill kolla upp saker. Då behöver man inte oroa sig sen. Och vad skönt att det inte var något fel heller. Hon är nog helt enkelt bara en liten bebba!

Hoppas ni får en riktigt skön midsommarhelg – trots regnet som säkert står som spön i backen lagom till dansen i morgon eftermiddag…

Kram på er!

Skicka en kommentar